Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

ΝΤΟΥΡΜΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ


Αγγελική Ντούρμα
Στις 11-11-2002 απεβίωσε και στις 12-11-2002 έγινε η κηδεία της Αγγελικής (Τούλας) Ντούρμα,
στην Αγία Τριάδα της Κάτω Στενής, σε ηλικία 77 ετών.

Η Αγγελική Ντούρμα που το πατρικό της ήταν Καμαριώτη, γεννήθηκε το 1925. Το 1952 παντρεύτηκε με τον Αθανάσιο Ντούρμα και απέκτησαν πέντε παιδιά. Τη Μαρία, τη Βαγγελιώ, την Παρασκευή, την Κατίνα και τον Ηλία.
Όμως η ζωή δεν ήταν πάντα απλόχερη και ανθόσπαρτη για την Αγγελική Ντούρμα.
Στις 23-11-1977, απεβίωσε ο σύζυγός της, η απώλεια του οποίου είχε σαν αποτέλεσμα, εκτός από τον πόνο που προκαλεί η απώλεια ενός προσφιλούς προσώπου, να θέσει την αείμνηστο Αγγελική, ενώπιον των ευθυνών της, για την επιβίωση της οικογένειάς της. Και τότε φάνηκαν τα μεγάλα αποθέματα δύναμης που έκρυβε μέσα της.
Παράτησε την κτηνοτροφική ζωή που διήγε και προσποριζόταν όσο ζούσε ο σύζυγός της και άρχισε να δουλεύει στα εργοστάσια. Για λίγο διάστημα (2-3) χρόνια στον ΚΟΥΛΗ και τα υπόλοιπα χρόνια (22-23) στα εκκολαπτήρια ΜΙΜΙΚΟΣ, απ΄όπου συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα και ήταν ήδη συνταξιούχος του ΙΚΑ.
Σ΄αυτό το διάστημα του μοναχικού της αγώνα, ξεδιπλώθηκαν όλα τα χαρίσματα που ήταν προικισμένη. Εκεί φάνηκαν η εργατικότητα, η τιμιότητα, προσωπικότητα και αξιοπρέπειά της.
Στοιχεία που την βοήθησαν να σταθεί αντάξια των περιστάσεων, υποκαθιστώντας ακόμα και το ρόλο του πατέρα, στοχεύοντας στην ε νδυνάμωση της οικογένειας, αυτού του πανάρχαιου, Χριστιανικού και κοινωνικού θεσμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.