Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Τάσος Παπαποστόλου


Τάσος Παπαποστόλου
Ο Άνθρωπος, Ο Αγωνιστής, Ο Συγγραφέας

Ο Τάσος Παπαποστόλου γεννήθηκε το 1926 στον Άγιο της Αιδηψού. Εκεί τελείωσε το δημοτικό σχολείο. Ύστερα, τον πρόλαβαν ο πόλεμος και η κατοχή 1940-45. Το 1955 εγκαταστάθηκε στη Χαλκίδα και, δουλεύοντας,
φοίτησε στο
εκεί νυχτερινό γυμνάσιο. Άρχισε να γράφει κατά καιρούς σε περιοδικά και εφημερίδες από το 1950. Το πρώτο του βιβλίο τυπώθηκε το 1958 (ποιήματα). Υπήρξε ενεργό μέλος της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών από το 1965 και της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών από το 1975. Έως τώρα εκδόθηκαν 22 βιβλία του σε όλα τα είδη του λόγου.Διακρίθηκε τρεις φορές από την Ακαδημία Αθηνών: ένα βραβείο (για το “ Γλώσσα Αιδηψού – Ιστιαίας ”) και δύο επαίνους (για τα “Λαογραφικά της Εύβοιας”
και ”Μύθοι – Θρύλοι – Παραδόσεις”). Αναγνωρίστηκε και τιμήθηκε για το έργο του από το δήμο Χαλκίδας, τη νομαρχία Εύβοιας και από διάφορους άλλους οργανισμούς. Με το έργο του Τάσου Παπαποστόλου ασχολήθηκαν επανειλημμένα πολλές εφημερίδες, περιοδικά και ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Ο Τάσος Παπαποστόλου πέθανε στη Χαλκίδα τον Σεπτέμβριο του 1996.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.