Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

ΜΥΛΩΝΑΣ






Δημήτριος Μυλωνάς
Ο Δημήτριος Μυλωνάς, απεβίωσε στις 29-12-2004, σε ηλικία 81 ετών. Γεννήθηκε το 1923 στην Κάτω Στενή και το 1955 παντρεύτηκε με την Ελένη Παπαπέτρου.
Ύστερα από κάποιο χρονικό διάστημα εγκαταστάθηκε οικογενειακώς στην Αυλώνα Αττικής και ασκούσε το επάγγελμα του κτηνοτρόφου, αλλά ευφυής και εργατικός όπως ήταν, κατάφερε να δημιουργήσει μια πολύ σοβαρή και κερδοφόρα επιχείρηση (εργοστάσιο γαλακτοκομικών), μαζί με τα παιδιά του, την οποία σήμερα, μετά το θάνατό του τη συνεχίζουν τα παιδιά του Βασίλης και Γιώργος.
Στη ζωή του υπήρξε εργατικός, έντιμος, αξιοπρεπής και κατάφερε να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες για τα παιδιά του, ώστε να ζήσουν μια ανετότερη και καλύτερη ζωή.Γεύτηκε και τη χαρά να καμαρώσει και δύο εγγονάκια και έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών και με τη σιγουριά ότι εκπλήρωσε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις του στον πρόσκαιρο αυτό κόσμο.





ΜΥΛΩΝΑΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


Γεννήθηκε το 1915 στην Κάτω Στενή και απεβίωσε το 2001 στον Αυλώνα. Το 1944 παντρεύτηκε την Ευθυμία Μακρή και έκαναν τρία παιδιά.Τον Βασίλη, την Ελένη και την Γεωργία.



Ταξιάρχης και Ελένη Μυλωνά






Ο Ταξιάρχης Μυλωνάς, έφυγε από κοντά μας στις 25-11-1998 και στις 26-11-1998 έγινε η κηδεία του στην Αγία Τριάδα στην Κάτω Στενή.

Η σύζυγός του Ελένη Μυλωνά, το γένος Βλάχου, δεν άντεξε τη μοναξιά και τον ακολούθησε σε ένα χρόνο, ένα μήνα και δέκα οκτώ ημέρες. Απεβίωσε στις 13-1-2000.

Μαζί τώρα, ψηλά στον ουρανό, δίπλα-δίπλα και πιασμένοι χέρι-χέρι, χαμογελούν και καμαρώνουν τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους και τα δισέγγονά τους.



Οι κόρες τους, Αναστασία Μυλωνά-Βλάχου, Αικατερίνη Μυλωνά-Αποστολίδου και Βούλα Μυλωνά-Μπαϊμπάκη, παντρεύτηκαν, έκαναν απόγονους και τους καθοδηγούν, έτσι όπως κι αυτές
καθοδηγήθηκαν απ΄τους γονείς τους.

Να είναι τίμιοι άνθρωποι, εργατικοί, φιλικοί, να έχουν αυτοσεβασμό και αξιοπρέπεια και να θυμούνται τους προγόνους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.