Του Γιώργου και Εύης Μπεληγιάννη
Μετά από δέκα χρόνια επίμονης και επίπονης αναζήτησης σε όλη
την επικράτεια, παρουσιάζεται η πληρέστερη καταγραφή τοξωτών πέτρινων γεφυριών,
αγγίζοντας τον αριθμό των 1.500, σχεδόν διπλάσιος από τα 700 που παρουσιάστηκαν
στο πρώτο βιβλίο, με τίτλο «Αναζητώντας τα πέτρινα γεφύρια της Ελλάδας» (της
Εύης Μπεληγιάννη).
Οι συγγραφείς, συνεπείς στην υπόσχεση του 2007, μέσα από τον πρόλογο του πρώτου βιβλίου, ότι «θα συνεχίσουμε την έρευνα όσο βαστούν τα πόδια μας», μοιράζονται μαζί μας την εμπειρία και τις γνώσεις τους.
Απαθανατίζοντας και καταγράφοντας τα τοξωτά πέτρινα γεφύρια
μας, με πολλή προσπάθεια, τα εναπόθεσαν στις 600 σελίδες του νέου βιβλίου
τους.(Εκδόσεις Μίλητος)Οι συγγραφείς, συνεπείς στην υπόσχεση του 2007, μέσα από τον πρόλογο του πρώτου βιβλίου, ότι «θα συνεχίσουμε την έρευνα όσο βαστούν τα πόδια μας», μοιράζονται μαζί μας την εμπειρία και τις γνώσεις τους.
Πολλές εικόνες και λίγα λόγια, τα σημαντικότερα.
Μέσα από το πλούσιο φωτογραφικό τους αρχείο, μας προτρέπουν και μας παρακινούν να γνωρίσουμε και να ταξιδέψουμε την άγνωστη Ελλάδα, μα και τους τόπους της καταγωγής μας.
Να κάνουμε όλοι μαζί (γιατί μόνο έτσι μπορούμε) προσπάθεια για τη διάσωση αυτών των θαυμάσιων δειγμάτων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, μεταφέροντας το μήνυμα και στις νεότερες γενεές.
Ο Γιώργος και η Εύη μας οδηγούν μέσα από άγνωστα, ξεχασμένα μονοπάτια για να διαβούμε στην «αντίπερα όχθη». Να γνωρίσουμε, να αγαπήσουμε αυτά που από αιώνες κοσμούν, αλλά και αποτελούν τη ζεύξη των οικισμών, ανθρώπων, πολιτισμών μα και των γνώσεων, τα πέτρινα γεφύρια της Ελλάδας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.